Woutertje Pieterse Prijs

De Woutertje Pieterse Prijs wordt jaarlijks toegekend aan het beste Nederlandse jeugd- of kinderboek uit het voorafgaande jaar. Een divers samengestelde jury kent de prijs toe. Zij zoeken een boek met een mooi verhaal, waarbij zowel naar de inhoud als naar de literaire kwaliteit wordt gekeken. Ook de vormgeving en eventuele illustraties spelen een belangrijke rol in de beoordeling. Met het toekennen van de prijs (een oorkonde en €15.000) hoopt de Stichting Woutertje Pieterse Prijs de kwaliteit van het Nederlandstalige jeugd- en kinderboek te bevorderen. 
 
Op 8 april maakte de jury de winnaar van De Woutertje Pieterse Prijs 2017 bekend:
Stella van Gerda Dendooven ( Querido’s Kinderboeken Uitgeverij)


De jury, onder leiding van juryvoorzitter Noraly Beyer, koos voor Stella omdat dit “een boek is dat in dansende taal en robuuste beelden een verontrustend verhaal vertelt, dat schuurt maar licht van toon is. Het is een tijdloos verhaal dat tegelijkertijd dicht op de huid van de actualiteit geschreven is, dat onnadrukkelijk nadrukkelijk laat zien hoe klein wij allemaal denken als de grote buitenwereld aanklopt. Stella is een pleidooi voor grenzeloos lezen en grenzeloos denken.” 


  • Overzicht van de winnaars van de Woutertje Pieterse Prijs De Woutertje Pieterse prijs wordt sinds 1988 jaarlijks uitgereikt.Hier is een overzicht van de winnaars. Klik op de rood gekleurde titels om naar een bespreking van het boek op ...
    Geplaatst 11 apr. 2017 06:42 door susan *
Berichten 1 - 1 van 1 worden weergegeven. Meer bekijken »