Lijst Home‎ > ‎

Aan tafel !

Geplaatst 11 nov. 2010 01:54 door susan *   [ 4 jun. 2011 05:05 bijgewerkt ]

Eekhoorn is dol op koken, ideeën en recepten gonzen door haar hoofd. Als zwijntje haar helpt met de boodschappen naar huis dragen mag hij blijven eten. Ook egel is welkom, want er is genoeg. Eekhoorn geniet van de gezelligheid, en de afwas? Die kan wel wachten tot de volgende dag. De dag erop komen Zwijntje en Egel ´toevallig´ langs en mogen weer mee-eten, ook vos is welkom, en de afwas? Die blijft weer staan. Elke dag komen er meer dieren genieten van het lekkere eten van Eekhoorn, maar de afwas stapelt zich op. Hoe moet het verder als alle borden en bestek vies zijn?
De dieren in dit prentenboek zijn kleurig getekend. Ze hebben geen kleren aan, maar hebben wel een menselijke houding. Zo zit Zwijntje op een stoel met een glas drinken in zijn pootjes. De omgeving van de dieren is summier aangeven en de aandacht is vooral gericht op de hoofdpersonen. In houding en gelaatsuitdrukkingen laten de dieren een veelheid aan emoties zien: hoop en verwachting als een dier wil mee-eten, ontspannen en lachend als het gezellig is en schuldig, boos en verschrikt als blijkt hoe groot de afwas geworden is.
Dit eenvoudige verhaal laat allerlei aspecten van vriendschap zien: hartelijkheid, gulheid, gezelligheid, maar ook zorg hebben voor elkaar en eens iets terug doen.
Een fijn prentenboek met een goedlopende tekst, geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 5.

Aan tafel
Wilma Degeling (tekst) en Veronica Nahmias (ill)

Christofoor, 2009   € 13,50