Lijst Home‎ > ‎

bas en brit en het boek van sint - Marian van Gog

Geplaatst 10 nov. 2011 01:09 door susan *   [ 10 nov. 2011 09:54 bijgewerkt ]
Zelf een Sinterklaasverhaal lezen in groep 3-4 is leuk. Nog leuker wordt het als de avonturen door bekenden worden beleefd. Bas en Brit kunnen dat zijn.
De serie Bas en Brit groeit met de lezer mee, dwz dat de eerste verhalen AVI 1, M3 niveau hebben en de latere verhalen AVI 2, E3. Het sinterklaasverhaal behoort tot de tweede groep.

Bas en Brit zien Sinterklaas ´s nachts op zijn paard langs hun huis rijden en ze zwaaien. De Sint zwaait terug en merkt niet dat hij zijn grote boek laat vallen. Bas en Brit vinden het boek en kijken er natuurlijk in. Nu moeten ze nog een manier vinden om het boek weer bij Sinterklaas te krijgen.
Het boek van Sinterklaas is een knap geschreven niveauboekje. Er zijn natuurlijk aanpassingen gedaan, de tekst heeft bijvoorbeeld geen hoofdletters en de woorden die gebruikt zijn voldoen aan de AVI-normen, maar dit staat een leuk verhaal niet in de weg.

Het boekje ziet er aantrekkelijk uit. Illustratrice Saskia Halfmouw heeft een vrolijke tekenstijl, realistisch en kleurig. De lay-out is speels, stukjes tekst worden afgewisseld met tekstballonnetjes, een brief of het opengeslagen boek van Sinterklaas.

bas en brit
het boek van sint
Marian van Gog
 
Kluitman, 2008    € 6,50