Lijst Home‎ > ‎

Belle & Boo en het vrolijke kerstfeest - Mandy Sutcliffe

Geplaatst 14 dec. 2014 04:02 door susan *   [ 15 dec. 2014 00:45 bijgewerkt ]

Het meisje Belle en haar konijn Boo bereiden zich voor op het kerstfeest. Belle weet hoe dat moet. Ze gaan de boom versieren, kaarten en slingers maken en koekjes bakken. Ondertussen vertelt Belle over Kerstmis. Het is een gezellig feest met lekker eten en de Kerstman komt cadeautjes brengen.´Wauwie, dat klinkt goed´ vindt Boo. Maar Belle is nog niet klaar met vertellen: ‘Maar het belangrijkste is dat we met Kerstmis alles delen en extra aardig zijn voor elkaar, zodat het een bijzondere tijd is voor iedereen’.
Boo trekt zich deze boodschap aan. Als het Kerstmis is en hij heeft zijn cadeautjes uitgepakt bedenkt Boo dat hij iedereen een vrolijk kerstfeest wil geven. Samen met Belle versiert hij een boom in de tuin en deelt hij het lekkere eten. Zo wordt het ‘mooiste en vrolijkste kerstfeest ooit’ gevierd.

Dit kerstverhaal met zijn klassieke boodschap is een boek om bij weg te dromen. Mandy Sutcliffe tekent in een toegankelijke stijl die aan de grote illustratrices uit het begin van de vorige eeuw doen denken, zoals Rie Cramer en Sijtje Aafjes. Belle is een pittig grietje en Boo een konijn met een hoog knuffelgehalte. Belle en Boo leven in een idyllische omgeving. In de prachtige tuin zijn ze omringd door vogels, muisjes en eekhoorns en binnenshuis is het gezellig, met patchwork op de dekens, kussens in de vensterbank en cadeaus voor alle knuffels onder de kerstboom. Fijne tijdloze plaatjes.
Het eenvoudige verhaal wordt in relatief veel tekst verteld. Het is een mooie rijke tekst waarin Boo zich ´kersterig´voelt, er ´stervormige´ koekjes worden gebakken en de kerstman iets ´betoverends´ heeft. Voor peuters is de tekst misschien nog te moeilijk, maar zij kunnen toch genieten van het boek door naar de plaatjes te kijken en een eigen verhaal daarbij te verzinnen.

Belle & Boo en het vrolijke kerstfeest
Mandy Sutcliffe (vertaald door Eline Markus)

De Vier Windstreken, 2014     € 13,95