Lijst Home‎ > ‎

Mijn grote schilderboek

Geplaatst 24 aug. 2010 01:24 door susan *   [ 24 aug. 2010 08:33 bijgewerkt ]

Mijn grote schilderboek is een boek gevuld met ´tips, trucs en oefeningen voor iedereen bij het schilderen en kalligraferen´. Het boek is mooi groot uitgegeven en dat geeft ruimte om de informatie overzichtelijk te presenteren. De auteur, Christina Thrän, is een Duitse kunstenares die met dit boek een aantal basisprincipes voor het tekenen, schilderen en kalligraferen toegankelijk wil maken voor een groot publiek.
Thrän begint met een uitleg over de basisvormen, ze behandelt daarna het perspectief, de techniek van het arceren en ze besteedt aandacht aan het gebruik van diverse materialen, zoals het werken met kleur- en aquarelpotloden en het schilderen met diverse soorten verf.
Thrän nodigt haar lezers uit goed te kijken en geeft daar voorbeelden van. Ook geeft ze tips over het tekenen van portretten en over het opbouwen van een stilleven. Tot slot gaat ze in op de kunst van het schoonschrijven, de kalligrafie.
Het boek is overzichtelijk opgezet met veel voorbeelden en weinig tekst. Meer tekst is ook niet nodig, de uitleg is in combinaties met de voorbeelden duidelijk genoeg.
Dit boek is echt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar aanwijzingen om beter te gaan tekenen of schilderen. Het is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of negen, maar ook volwassenen kunnen veel plezier aan dit boek beleven.
Bij het boek wordt een penseel geleverd, de lezer kan meteen aan de slag met de tips, trucs en oefeningen uit dit inspirerende boek.

Mijn grote Schilderboek
Christina Thrän
 
De Vier Windstreken, 2009 €16,95