Lijst Home‎ > ‎

Piraten van de Lage Landen

Geplaatst 27 aug. 2010 01:56 door susan *   [ 27 aug. 2010 04:53 bijgewerkt ]

Piraten van de Lage Landen bespreekt het piratenbestaan van Nederlandse en Vlaamse piraten en kapers. Het verhaalt onder andere over de beruchte Lange Pier, die enkelen vast nog kennen uit de serie Floris. De verovering van de zilvervloot door Piet Hein wordt besproken en wie de Watergeuzen waren. Naast besprekingen over het avontuurlijke leven van diverse piraten is er aandacht voor stukjes geschiedenis. De schrijver legt uit wat het verschil is tussen kapers en piraten, hoe het leven aan boord was, welke regels en straffen er golden en er wordt aandacht besteed aan bekende piraten in films en boeken.
Het boek heeft vrij veel tekst die wel prettig geordend is. Er zijn kaders met tekst en veel illustraties en foto’s. De illustraties zijn van Typex en passen goed bij de sfeer van het boek.
Ik vind het een geslaagd boek over piraten. Het voegt zeker iets toe aan de al bestaande boeken omdat het vrijwel uitsluitend gaat over ‘vaderlandse’ piraten. Ik vind het ook prettig dat er niet al te veel gruwelijke passages en illustraties in het boek opgenomen zijn. Voor kinderen vanaf een jaar of negen met belangstelling voor de piraterij is dit echt een aanrader!
Piraten van de Lage Landen
Peter Smit en Typex

Uitgeverij Rubinstein, 2009  €19,95