Lijst Home‎ > ‎

Bij mij thuis in de boom

Geplaatst 22 okt. 2010 06:22 door susan *   [ 22 okt. 2010 06:32 bijgewerkt ]
Bij mij thuis in de boom
is een kartonnen boekje voor jonge kinderen. Aan de voorkant zien we een klein uiltje. Het is een vingerpopje van vilt dat bewogen kan worden. Het uiltje zit in een boom, een groot ´gat´ in het boekje is de boom. Als we het boekje openslaan vertelt het uiltje over zijn boom. ´In mijn boom zit ik veilig op een stevige tak´. Ik roep ´oehoe´in het maanlicht, was mijn veren met regendruppels en dan kruip ik in mijn warme nestje lekker bij papa en mama´.
De tekeningen komen tot leven in een collagetechniek. De blaadjes van de boom hebben herfstkleuren. Op iedere bladzijden kunnen we een klein beestje ontdekken, een rups, vuurvliegjes, een slak en een spinnetje.
In dit eenvoudige boekje is nog heel wat te zien. De kleine beestjes uit de boom staan ook op de laatste bladzijde en kunnen dan weer opnieuw ´gevonden´ worden. De vorm van het boekje met het grote gat en het bewegende uiltje is heel aantrekkelijk.
In dezelfde serie zijn meerdere boekjes uitgegeven.Bij mij thuis in het hol gaat over een beertje dat lekker in zijn hol kan rollebollen. Ook in dit boekje overheersen de herfsttinten. Bij mij thuis in de polder heeft een zomerse uitstraling. Een klein konijntje heeft hier de hoofdrol en hij trekt erop uit om aardbeien te gaan eten en water te drinken uit de sloot. Maar natuurlijk kruipt ook hij na zijn avonturen in zijn holletje bij papa en mama. De waterwereld staat centraal in het deel Bij mij thuis in de vijver. Een prachtig goudvisje ziet glimmende stenen, hij zwemt langs het wuivende riet, hij ruikt aan de waterlelies en zwemt dan weer snel naar zijn papa en mama.
Alle boekjes uit de serie hebben dezelfde opbouw. Het zijn echt leuke boekje voor kinderen vanaf een jaar of één.

Bij mij thuis in de boom (uit de serie Bij mij thuis)
Sara Gillingham (tekst) en Lorena Siminovich (ill)

Gottmer,2009    €8,95