Lijst Home‎ > ‎

Robbie en Raffie- Zwerfkind van adel

Geplaatst 31 aug. 2010 03:00 door susan *   [ 9 jun. 2012 04:32 bijgewerkt ]

Robbie en Raffi Zwerfkind van adel
is het vierde boek van Janneke Schotveld. Robbie is de dochter van rijke mensen en ze leidt een afgeschermd en zeer luxe bestaan. Robbie vindt het maar niks. Zij wil in een flat wonen en op straat voetballen. Butler zorgt voor haar en bij het idee dat freule Robine liever met een tram zou reizen dan met de limousine kijkt hij haar aan ´alsof hij een hap poep heeft genomen´.
Als het voorjaarsvakantie is weet Robbie aan de goede zorgen van butler te ontsnappen. Ze laat wel een briefje voor hem achter dat ze vanaf nu een zwerfkind is en over een week weer thuis zal zijn. Natuurlijk valt het niet mee voor Robbie om op straat te leven. Er zijn veel dingen die ze niet weet. Hoe moet je boodschappen doen en hoe werkt het als je met de tram mee wilt? Ze krijgt hulp van Raffi die ze op staat heeft ontmoet. Hij helpt haar, maar hij weet niet wie ze is.

Het verhaal is grappig omdat Robbie allerlei dingen niet weet die voor ons heel normaal zijn. Het is ook spannend, want weet zij wel uit handen van butler te blijven die wanhopig naar op zoek is. En het verhaal heeft ook nog wat verrassende kantjes, zoals het geheime liefdesleven van butler.
Dit boek is rijkelijk geïllustreerd met de vrolijke zwart/wit tekeningen van Georgien Overwater. Een heerlijk (voorlees)boek vanaf een jaar of acht.
 
Robbie en Raffie- Zwerfkind van adel
Janneke Schotveld
 
Unieboek, 2010   €12,50