Lijst Home‎ > ‎

Op avontuur met Kapitein Kwadraat

Geplaatst 19 sep. 2010 06:06 door susan *   [ 24 sep. 2010 03:19 bijgewerkt ]
Op avontuur met Kapitein Kwadraat
is het eerste deel van de nieuwe serie Rekenpiraten. Jonas vindt werk als scheepsjongen op het schip van Kapitein Kwadraat. Het schip heet De zilveren nul en de kapitein vindt rekenen heel belangrijk. Als het zeemansleven het toe laat geeft hij rekenles en als een bemanningslid straf verdiend dan wordt er een rekensom op zijn lijf getatoeëerd.
Jonas maakt heel wat mee op het schip. De reis voert de bemanning naar een eiland met een werkende vulkaan. Boven op de vulkaan is goud te vinden, maar het is moeilijk te bereiken. Met behulp van een juiste berekening lukt het de bemanning het goud naar het schip te krijgen, maar dan zijn de problemen nog niet voorbij, er liggen piraten op de loer!
Peter Smit heeft al tientallen boeken geschreven voor kinderen, waaronder diverse avi-boeken.
In dit boek combineert de schrijver het onderwerp rekenen met een piratenverhaal. Dat is een wat gekunstelde samenvoeging geworden. Het piratenverhaal wordt een aantal keren onderbroken voor een rekenles over de tafels en over het getal nul en dan wordt de draad van het verhaal weer opgepakt.
De zwart/wit tekeningen van Saskia Halfmouw zijn geslaagd en verhogen de aantrekkelijkheid van het boek.
Op avontuur met Kapitein Kwadraat is een aardig piratenverhaal voor kinderen vanaf een jaar of acht en het is een leuk boek voor de schoolbibliotheek.

Op avontuur met Kapitein Kwadraat
Peter Smit
 
Uitgeverij Holland, 2010     €12,90