Lijst Home‎ > ‎

Bij ons in de familie - Koos Meinderts & Annette Fienieg

Geplaatst 11 okt. 2014 03:18 door susan *   [ 11 okt. 2014 03:19 bijgewerkt ]

Nog één keer gaan we met Koos en Annette mee om de´bij ons- trilogie´ af te sluiten. Na Bij ons in de straat en Bij ons is het circus staat nu de familie centraal:´Bij ons in de familie/zijn we allemaal,/ van de jongste tot de oudste,/ heel erg muzikaal.´ 
Alle leden van de muzikale familie worden voorgesteld: opa Klaas speelt zeemansliedjes op zijn straatorgel, oma Cootje roert de trom (´en dat gaat niet zachtjes, hoor./Stop als zij gaat spelen/ gauw een watje in je oor!), vader speelt droevig mooie tango´s, moeder is harpiste en babybroertje Benjamin´speelt fantastisch rammelaar./Hij rimmelt en hij rammelt/de rijkste ritmes aan elkaar.´
Oom, tante, neef en nicht maken ook muziek: tante is verslingerd aan een ouwe jazztrompet, oom McDonald tovert ´scheve liedjes´ uit de doedelzak, Nora bespeelt de fluit en stoere Spijker uit Den Haag ´haalt de allerhoogste tonen uit een doodgewone zaag´.
Ook deze keer is het niet Koos die voorop loopt, maar Annette. Zij maakte de grappige kleurige portretten en Koos zocht daar de juiste woorden bij. Het is een heerlijk boek om te bekijken: oma Cootje is geweldig op dreef achter haar grote trom, bij vader stoomt de zoete passie van de tango van de bladzijde af, oom McDonald weet zelfs het monster van Loch Ness boven water te krijgen en Spijker laat zien hoe je een zaag kunt bespelen.
De familie komt bij elkaar om de honderdste verjaardag van Ouwe Opoe te vieren, maar Opoe lijkt verdwenen. Gelukkig komt de fleurige kwieke oma op verrassende wijze weer te voorschijn.

Bij ons in de familie is net zo leuk als zijn voorgangers: heerlijke goed lopende versjes en fijne illustraties.

Bij ons in de familie
Koos Meinderts (tekst) en Annette Fienieg (ill)

Lemniscaat,2014     €11,95

Ook op kinderboekenpraatjes:
Bij ons in de straat