Lijst Home‎ > ‎

De Bokkenbrigade - Martine Glaser

Geplaatst 15 apr. 2012 05:51 door susan *
Micky´s moeder werkt bij een woningbouwvereniging en ze moet bemiddelen in een ruzie over een geit. Micky heeft er weinig vertrouwen in dat haar moeder dat tot een goed einde gaat brengen: ´Wat denk je, zouden ze hem iets doen?´ Iedereen hield zijn adem in. Nu moest mijn moeder zeggen dat het zo´n vaart niet zou lopen. Maar in plaats daarvan zei ze, op heel boze toon; ´Dat zou me niets verbazen. Die mensen zijn gek. Hartstikke gek zelfs, als je het mij vraagt
Samen met haar vrienden Mark, Natasja en Kasper besluit Micky de geit te redden. Het dier wordt ontvoerd en zo lang ondergebracht op een bouwplaats. Maar de geit kan daar niet blijven want de bouwvakvakantie is bijna afgelopen. Mark heeft wel een idee, misschien vinden de bewoners van Huize Avondrood het wel leuk om een geit te krijgen. De bewoners zijn enthousiast, maar de directeur en het bestuur van het huis denken daar heel anders over.
Ondertussen is het op de bouwplaats niet meer veilig, er lopen vreemde mannen rond die op zoek zijn naar ´de buit´. 

Martine Glaser debuteert met dit boek dat ze onder de aandacht bracht via de website Ten Pages. Glaser was voor haar pensionering directeur van een woningbouwvereniging en haar ervaringen klinken door in het boek.
Glaser heeft een prettige schrijfstijl, haar dialogen lopen goed, haar beschrijvingen zijn levendig en haar personages zijn overtuigend. De vier kinderen die De Bokkenbrigade vormen hebben duidelijk een eigen karakter. Gelukkig vermijdt de schrijfster de cliché´s van het dikke vrolijke kind en de slimme Nerd met een bril. Er zit vaart in het verhaal en in hoog tempo komt er heel wat aan de orde: de zorg om de geit, verliefdheden binnen De Bokkenbrigade, de zorg dat Kasper zijn huis uit moet, een opstand in Huize Avondrood en dieven die rondsluipen op de bouwplaats. Ondanks de vele zijpaden verliest de lezer het  zicht op het plot niet. De Bokkenbrigade is een mooi debuut. 
 
De Bokkenbrigade
Martine Glaser
 
Moon, 2011     € 11,95