Lijst Home‎ > ‎

De fantastische vliegwedstrijd - Tjibbe Veldkamp & Sebastiaan Van Doninck

Geplaatst 7 mei 2020 04:09 door susan *   [ 7 mei 2020 04:10 bijgewerkt ]

Een nieuw prentenboek van Tjibbe Veldkamp is altijd goed nieuws. Hij werkt met verschillende illustratoren samen en deze keer is dat de Vlaamse Sebastiaan Van Doninck.
Veldkamp en Van Doninck doen in dit mooie grote prentenboek verslag van een vliegwedstrijd. Veldkamp neemt de commentaarpositie in, Van Doninck doet het beeldverslag.
Aan de start verschijnen de deelnemende vogels met een keur aan vliegtoestellen. Team Havik gaat voortvarend van start in een straalvliegtuig, ook team Toekan en team Pelikaan kiezen voor een vliegtuig. Andere teams zijn creatiever. Team Struisvogel - Pinguïn racet in een luchtballon, team Vleermuis vliegt ondersteboven en team Uil neemt deel in een schommelstoel met een tros ballonnen eraan.
Het is een bloedspannende race waar de een na de ander uitvalt: Team Flamingo’s kan niet opstijgen, team Vleermuis komt in een mysterieuze wolk terecht, team Kolibrie raakt uit koers en zo gaat het maar door. Team Kip blijft als enige over, ze vieren al feest overtuigt dat ze de doldwaze wedstrijd gaan winnen. Of toch niet?

Pakkend voorziet Veldkamp de wedstrijd van commentaar, maar het is het beeldverslag dat de meeste informatie geeft. Er is heel veel te zien: de wonderlijke vliegmachines, de vogels die ze besturen en wat er nu precies gebeurt. Vooral dat laatste is informatief en vermakelijk.

De fantastische vliegwedstrijd is een geweldig prentenboek om vaak voor te lezen en nog vaker te bekijken.

De fantastische vliegwedstrijd
Tjibbe Veldkamp met illustraties van Sebastiaan Van Doninck


Querido, 2020