Lijst Home‎ > ‎

De heks van de bibliotheek

Geplaatst 21 sep. 2010 04:25 door susan *   [ 10 aug. 2012 01:22 bijgewerkt ]
De heks van de bibliotheek
is het tweede boek van Christien Boomsma. Haar eerste boek Zus voor één nacht werd over het algemeen goed ontvangen.
De heks van de bibliotheek vertelt het verhaal van de elfjarige Filou die in een klein dorp woont. Het dorp heeft een bibliotheek die gehuisvest is in een kerk en maar één keer per week zijn deuren opent. De bibliothecaresse is een strenge vrouw en Filou is niet erg op haar gesteld.
Op een avond wordt Filou per ongeluk binnengesloten als de bibliothecaresse de kerk afsluit. Filou denkt dan op zolder een stem te horen, maar voor ze op onderzoek uit kan gaan wordt ze ontdekt. Filou laat het er niet bij zitten en sluipt later naar de zolder. Daar vindt zij een oude vrouw die haar vertelt dat ze een heks uit een andere wereld is en door haar zuster, de bibliothecaresse, gevangen gehouden wordt. Op aanwijzing van deze heks vindt Filou een bijzondere steen en daarmee weet zij in die andere wereld te komen, het mooie Udana. Ze wordt daar in eerste instantie niet vriendelijk ontvangen want ze heeft een heilige bron onteert. Toch blijkt zij de aangewezen persoon Udana van de ondergang te redden.
Het verhaal is spannend en zit vol verrassingen. De schrijfster heeft een vlotte pen en kan in een paar woorden een mooie sfeer neerzetten. Leuk boek voor kinderen vanaf een jaar of tien die houden van een verhaal met magie.

De heks van de bibliotheek
Christien Boomsma
 
De Vier Windstreken, 2010    €13,95