Lijst Home‎ > ‎

De kerstboom van Muis - Lucy Cousins

Geplaatst 9 dec. 2015 02:49 door susan *   [ 9 dec. 2015 02:49 bijgewerkt ]

Muis, die duidelijk al gekleed is voor de kerst, gaat de kerstboom versieren met haar vriendjes. Eddy slingert de lampjes in de boom, Kora kiest mooie kerstballen uit en Kees hangt er zuurstokken bij. Eddy helpt met cadeautjes inpakken en Oscar zet de kerstengel in de boom. Het feest kan beginnen. Muis pakt haar gitaar en samen zingen de dieren kerstliedjes.

Voor kleine kinderen is het leuk om te zien dat hun boekenhelden ook Kerstmis vieren. In dit geval is dat Muis, de populaire creatie van Lucy Cousins. Het stevige kartonnen boekje voor de allerkleinsten ziet er aantrekkelijk uit omdat het deels de vorm van een kerstboom heeft.
De dieren tuigen gezamenlijk de kerstboom op en olifant Oscar maakt het af als hij een kerstengel, die erg veel lijkt op Muis, bovenop de boom zet. Voor het ritme van het verhaal is het verwarrend dat Eddy twee keer iets doet, waar alle andere dieren slechts een keer helpen. Het is slordig dat Eddy´s naam in het boekje anders gespeld is dan normaal. Het zal de kinderen niet opvallen, maar het wekt de indruk dat er weinig aandacht aan deze uitgave is besteed.

De kerstboom van Muis is een aardig boekje voor de kleine fans van Muis, maar behoort zeker niet tot het beste werk van Lucy Cousins.

De kerstboom van Muis
Lucy Cousins


Leopold, 2015     €7,50

Andere boeken van Lucy Cousins op kinderboekenpraatjes: