Lijst Home‎ > ‎

De kuren van de keizer

Geplaatst 30 dec. 2010 05:21 door susan *
De kuren van de keizer en andere geschiedenisweetjes
is een ware schatkamer voor nieuwsgierige kinderen. Lode Melis zocht een bonte verzameling geschiedenisweetjes bij elkaar en maakte daar een aantrekkelijk boek van.

De weetjes zijn op originele wijze met elkaar in verband gebracht. Zo gaat het in vlot tempo van de Eurostar naar Napoleon, van de Frans-Engelse oorlog naar een verdwenen piemel om te eindigen bij arsenicum. Er komen enorm veel onderwerpen aan bod en de schrijver slaagt erin met weinig woorden een leuk verhaal neer te zetten.

Het boek is prachtig uitgegeven op glimmend papier, een overzichtelijke lay-out en veel illustraties. De onderwerpen die naast elkaar op twee bladzijden staan hebben altijd met elkaar te maken, maar hebben een afzonderlijk kopje. Hoe de onderwerpen samenhangen en wat er aan de orde komt staat rechtsonder in trefwoorden en daar kunnen we mooi de originele associaties tussen de onderwerpen terug vinden.
Tot slot heeft het boek een duidelijke index en kan er ook op onderwerp naar informatie gezocht worden.

Een heerlijk boek om in te bladeren en je te laten verassen door de veelheid van onderwerpen. De informatie is niet alleen divers, maar ook van hoge kwaliteit. Echt een boek om regelmatig in de ´zappen´.

De kuren van de keizer en andere geschiedweetjes
Lode Melis

Baekens, 2009   €19,95