Lijst Home‎ > ‎

De ontsnapping van de brullende muis

Geplaatst 21 okt. 2010 01:31 door susan *   [ 22 okt. 2010 06:08 bijgewerkt ]
In de serie De bende van de Korenwolf kwam afgelopen augustus het negende deel uit. De Korenwolf is een familiehotel in Limburg dat wordt gerund door vader en moeder Maassen. Zij hebben vier kinderen, kleuter Nina, Eefje en Joost die naar de basisschool gaan en puber Pepijn. Oma woont ook in het hotel en de kinderen zijn dol op haar, de kinderen en oma vormen samen De bende van de Korenwolf.
In dit nieuwe boek ontsnapt de muis van Nina. Vader Maassen wil helemaal geen muis in zijn hotel hebben en de kinderen doen er van alles aan de muis te vangen voor hun vader achter de ontsnapping komt. De hele bende van de Korenwolf werkt samen om de muis op tijd te vinden. Maar het plan lukt niet en vader Maassen is woedend als blijkt dat er een muis in zijn hotel losloopt.
Oma grijpt in, ze stuurt vader en moeder op vakantie en belooft samen met de kinderen het hotel te runnen. Dat blijkt een hele opgave als er veeleisende gasten komen en de muis nog altijd niet gevangen is.
Ook dit deel in de serie is rijkelijk geïllustreerd door Annet Schaap. Hierbij valt op dat de kinderen iets ouder geworden zijn op de tekeningen. Haar losse stijl sluit goed aan bij de schrijfstijl van Jacques Vriens. Vriens is een prettige verteller die zijn verhaal met de nodige humor verteld, maar ook kan ontroeren. Het is knap en prettig dat ook deel 9 uit de serie voldoet aan de verwachtingen: een leuk verhaal, humor en een beetje spanning. Op naar deel 10!

De ontsnapping van de brullende muis
Uit de serie: De bende van de Korenwolf

Jacques Vriens


Van Holkema & Warendorf, 2010    €8,99