Lijst Home‎ > ‎

De prinses die alles verloor

Geplaatst 23 okt. 2010 07:20 door susan *

Het boek De prinses die alles verloor van Shannon Hale is een boek dat mij aangenaam heeft verrast. Het heeft een aantrekkelijke kaft waarop in een wat naïeve tekenstijl een meisje, een kasteel, een prins op een paard en ganzen te zien zijn. Het roept een sprookjessfeer op en dat is ook de sfeer die het boek tekent.
Het boek is een bewerking van het sprookje ‘De ganzenhoedster bij de bron’. De elementen uit het sprookje vindt je terug in het verhaal, maar dan op een wijze dat het zo gebeurd zou kunnen zijn. Het verhaal behoudt echter de sfeer van een sprookje. De taal is vol beeldspraken en het is een boek om heerlijk in weg te zinken.
Het boek verhaalt over een prinses die uitgehuwelijkt wordt aan een prins in een ver land. Onderweg probeert haar kamermeisje haar te vermoorden. Prinses Anna weet ternauwernood te ontvluchten en het kamermeisje neemt haar plaats in. Anna vindt werk als ganzenhoedster en is haar leven niet zeker. Uiteindelijk komt natuurlijk alles goed. Het verhaal is spannend en dit dikke boek is een aanrader voor kinderen (en volwassenen) die van sprookjes genieten maar daar eigenlijk te groot voor zijn geworden. Voor kinderen vanaf een jaar of tien, om voor te lezen of voor de boekenwurm die graag een dikke pil leest. Een aanrader!

De prinses die alles verloor
Shannon Hale

Callenbach, 2008    € 18,95