Lijst Home‎ > ‎

Draak - Nils Pieters

Geplaatst 27 okt. 2014 06:37 door susan *   [ 27 okt. 2014 06:37 bijgewerkt ]

Graaf Draak, die vroeger Benny heette, woont in een duister ´verkruimeld´ kasteel aan de rand van de stad. Hij wil de´griezeligste griezel´ ter wereld zijn en dat is hard werken: tanden vijlen, nagels lakken, oren rekken en zorgen voor zombiekleding. Draak woont samen met diverse huisdieren die hij´veel liefde geeft ´ en waarvan hij ook veel liefde terug krijgt.
Maar toch heeft Draak het gevoel dat er iets ontbreekt, het moet toch veel griezeliger kunnen. De oplossing voor zijn probleem vindt hij op het internet, in twintig klikken is het geregeld.

Draak is het derde prentenboek van Nils Pieters. In tegenstelling tot zijn eerdere prentenboeken (De grote boze wolf en Leeuw) schreef hij voor dit boek de tekst zelf. Het is een fijne tekst om voor te lezen en in combinatie met de illustraties ontstaat een grappig geheel. Graaf Draak ziet er in eerste instantie angstaanjagend uit, maar hij wordt steeds iets minder griezelig als de lezer ontdekt wat hij zoal doet om zijn griezelstatus op te houden. Nagels lakken en griezeloefeningen voor de spiegel zien er nu eenmaal lachwekkend uit. Pieters verwerkt in zijn illustraties meerdere grapjes. Zo begraaft Draak zijn kleren in de tuin onder grafstenen met de juiste aanduidingen en de omhelzing van zijn slang brengt hem in een benarde positie.
Het gegeven dat Draak er alles aan doet een geloofwaardige supergriezel te zijn is vermakelijk in woord en beeld, maar een echt verhaal heeft het boek niet. Het is meer ´een dag uit het leven van Draak´. 

Draak
Nils Pieters


De Eenhoorn, 2014     € 16,95

Andere boeken met illustraties van Nils Pieters op kinderboekenpraatjes: