Lijst Home‎ > ‎

Draak Dries

Geplaatst 15 okt. 2010 01:29 door susan *   [ 3 feb. 2013 03:58 bijgewerkt ]
Draak Dries gaat naar de drakenschool en zou zo graag eens de beste willen zijn, want dan krijgt hij een gouden ster. Bij de les ´leren vliegen´ botst Dries tegen een boom. ´Juf Draak had niets gezien, maar langs het pad liep Annelies. Ze deed meteen een pleister op de zere neus van Dries´. Annelies helpt Dries wel vaker, bijvoorbeeld als hij een schorre keel heeft na de les ´leren brullen´ of zijn vleugel verbrandt bij de les ´leren briesen´. Bij de les ´het vangen van prinsessen´ heeft Dries geluk, Annelies is een prinses en zij wil best door Dries gevangen worden. Eindelijk krijgt Dries zijn gouden ster. Maar hoe moet het nu verder als er een ridder verschijnt om de prinses te bevrijden?
Julia Donaldson en Axel Scheffler maakten eerder samen de bekende en geliefde prentenboeken over De Gruffalo. Ook in dit boek zijn de illustraties kleurig en is er veel op te zien. Alle draakjes hebben hun eigen kleur, dus Dries is makkelijk te herkennen. De gezichtsuitdrukkingen zijn goed getroffen.
De tekst is op rijm en vertaald door Bette Westera. Zij is er in geslaagd een goed lopende rijmende tekst te maken.
De verhaallijn is wat warrig. Eerst lijkt alles te draaien om het verdienen van een gouden ster en later draait het verhaal meer om Annelies. Toch een leuk prentenboek, waar kleuters zeker van zullen genieten.

Draak Dries
Julia Donaldson (tekst) en Axel Scheffler (ill)
 
Gottmer, 2010    €12,95