Lijst Home‎ > ‎

Eerste grote atlas voor kinderen

Geplaatst 1 aug. 2013 02:26 door susan *   [ 1 aug. 2013 02:28 bijgewerkt ]

Een atlas kan een avontuurlijk boek zijn. Eerste grote atlas voor kinderen, oorspronkelijk uitgegeven door de vermaarde Franse uitgeverij Larousse, is daar een goed voorbeeld van. 

Alle informatie die thuis hoort in een atlas is voor kinderen toegankelijk gemaakt. Met veel illustraties en korte stukjes tekst wordt uitgelegd hoe de aarde eruit ziet en welke landschappen en klimaten er zijn. Uitgebreid wordt stilgestaan bij de herkomst van diverse producten zoals vlees, koffie, suiker, thee, katoen aardolie en granen. En natuurlijk worden de landen op de verschillende continenten besproken. Er is veel aandacht voor de trekroutes van dieren. 

De illustraties zijn duidelijk en vaak grappig, zoals een theeblaadje dat zichzelf droogt met een föhn of een vrouwtje dat rechtstreeks van een alcapa een kleedje breit.
De informatie is breed en leent zich goed om al zappend op ontdekkingstocht te gaan. De eigenaardigheden van de diverse landen komen uitgebreid aan bod. Dat de atlas oorspronkelijk Frans is, is te merken aan een grotere belangstelling voor gebieden die met Frankrijk zijn of waren verbonden. Dat valt vooral op als de Antillen worden besproken waar geen aandacht wordt geschonken aan de Nederlandse Antillen. 

Eerste grote atlas voor kinderen is een geweldig naslagwerk met veel goede informatie die aantrekkelijk wordt gepresenteerd. Een kind dat in deze atlas een paar uur heeft rondgedwaald zal nog jaren hoge cijfers voor aardrijkskunde halen!

Eerste grote atlas voor kinderen 
Deltas, 2003    € 20,95