Lijst Home‎ > ‎

Einde Kinderboekenweek

Geplaatst 16 okt. 2010 01:27 door susan *   [ 21 okt. 2010 00:05 bijgewerkt door Onbekende gebruiker ]

Vandaag is het de laatste dag van de Kinderboekenweek. Voor mij was het een drukke, maar leuke tiendaagse. Voor de zesde keer stond ik bij een boekentafel in de Vrijeschool te Driebergen. Bij het in- en uitgaan van de school zwermden de kinderen rond de tafel en vertelden elkaar, en mij, welke boeken ze mooi vinden en welke boeken 'vet saai'.
Veel kinderen mochten een boek uitzoeken en de keuzes waren dit jaar divers. De nieuwe delen uit de series Dolfje Weerwolfje, De Grijze Jager, Krik en Hotel de Korenwolf vonden gretig aftrek. Enkele ouders vielen voor het prachtige boek van Ted van Lieshout Hou van mij en bij de kleuters was er veel belangstelling voor de prentenboeken zonder tekst. Op een stil moment toen de kinderen in de klassen zaten kwam Sinterklaas nog even langs om wat inkopen te doen.
De kinderen die niet hun favoriete boek konden meenemen kunnen de boeken wel lezen, want ze staan of komen in de schoolbibliotheek.
Ik was ook een dag te gast op de Kerckebosch school in Zeist, ook met een boekentafel. Op deze school was een boekenruilbeurs georganiseerd. Kinderen konden de boeken die ze wilden verkopen mee naar school nemen en tijdens het laatste kwartier schooltijd werden de boeken in de lokalen  aan elkaar verkocht voor een klein prijsje. Het was een heerlijk gezicht om de kinderen stralend met een arm vol nieuw leesvoer de school te zien verlaten.
Nu ga ik even uitblazen en vooral weer lekker lezen, maar volgend jaar hoop ik weer een drukke Kinderboekweek te hebben.