Lijst Home‎ > ‎

Fabelhaven

Geplaatst 1 sep. 2010 05:00 door susan *   [ 1 sep. 2010 05:10 bijgewerkt ]
Fabelhaven
van Brandon Mull is het eerste deel uit een serie. In Amerika is de serie populair en het vijfde deel is daar afgelopen maart uitgekomen.
Kendra van dertien en haar broertje Seth van elf gaan een vakantie doorbrengen bij hun grootouders die ze niet zo goed kennen. Oma blijkt er niet te zijn, maar opa ontvangt hen hartelijk. Hij heeft wel een aantal strenge regels opgesteld over de plaatsen waar de kinderen wel en niet mogen komen. Seth trekt zich niet veel aan van regels en hij gaat al snel op onderzoek uit. Kendra probeert ondertussen een opdracht van opa tot een goed einde te brengen. Ze heeft drie sleutels gekregen en ze moet op zoek naar de sloten waar de sleutels op passen. De speurtocht leidt naar een boek met daarin maar één regel tekst ´drink de melk´. Als Kendra en Seth van een speciale melk drinken kunnen zij magische wezens zien. Hun grootouders blijken de beheerders te zijn van een fabelhaven, een plek waar magische wezens verblijven. Er zijn wel regels waar de wezens zich aan moeten houden, het kwade mag niet de overhand krijgen. Maar op midzomernacht vervallen voor even de regels en kan er van alles gebeuren. Ook op deze belangrijke nacht neemt Seth het niet zo nauw en de gevolgen zijn groot. Kwade krachten weten aan macht en invloed te winnen en opa wordt ontvoerd. Kendra en Seth staan voor de taak opa te vinden en ze binden de strijd aan met machtige vijanden. Ze krijgen daarbij hulp uit onverwachte hoek.
Brandon Mull heeft een beschrijvende schrijfstijl, hij neemt de tijd om het verhaal te vertellen. Het verhaal is echter niet langdradig, er gebeurt genoeg om de spanning vast te houden. Veel humor heeft het verhaal niet. Fabelhaven is een onderhoudend en spannend verhaal met een origineel uitgangspunt. Dit eerste deel is een afgerond verhaal, maar het geeft al een kort en veelbelovend voorproefje op het tweede deel. Ik ben benieuwd of de serie hier net zo zal aanslaan als in Amerika.

Fabelhaven
Brandon Mull

Boekerij, 2010    €17,95