Lijst Home‎ > ‎

Furie

Geplaatst 30 sep. 2010 04:38 door susan *
´Ik meende het niet´, fluisterde hij. ´Ik wilde niet echt dat je me kwam halen. Het was maar een spelletje´.

Helaas, het gerucht dat Luke heeft gehoord blijkt waarheid. Als je een exemplaar van het stripblad Furie hebt en je voert een aantal voorgeschreven handelingen uit dan komt Lange Jake je halen. Zo belandt Luke in de zwarte stripwereld van Furie waar hij achtervolgd wordt door duistere wezens.
Ook de vrienden van Luke, Seth en Kate, kennen de geruchten die gaan over het stripblad en als Luke plotseling verdwenen is gaan zij op onderzoek uit. Ze vinden een exemplaar van het stripblad en zien daarin hun vriend Luke voor zijn leven vechten. Ze komen ook op het spoor van een jongen die uit het stripverhaal terug gekomen is. Seth besluit Lange Jake op te roepen en Luke te gaan zoeken in Furie en Kate komt er achter dat zij geen onbekende is voor Lange Jake.
Chris Wooding is een jonge Britse auteur die al ruim vijftien boeken op zijn naam heeft staan. Hij schrijft SF en fantasyboeken. Dit boek heeft hij geschreven voor kinderen vanaf een jaar of twaalf. Het boek is het eerste deel van het verhaal, het tweede deel is in mei in Engeland verschenen en heet `Havoc´. Dit eerste deel kent een open einde, het verhaal is duidelijk nog niet afgerond.
Wooding heeft een prettige stijl en hij weet de spanning snel en goed op te bouwen en ook vast te houden. Het verhaal wordt deels verteld door middel van een stripverhaal dat de duistere wereld van Furie laat zien. De strips zijn getekend door Dan Chernett en ze hebben de gepaste angstige en duistere sfeer.
Furie is een geslaagd fantasyboek voor de liefhebber van een spannend verhaal.
 
Furie
Chris Wooding

Mynx, 2010    €18,95