Lijst Home‎ > ‎

Gonnie & vriendjes Zoek en vind

Geplaatst 26 aug. 2010 01:12 door susan *   [ 30 okt. 2010 07:24 bijgewerkt ]Het boek Gonnie & vriendjes Zoek en vind is behoorlijk dik. Dit komt omdat het een boek met veel mogelijkheden is. Het verhaaltje is simpel. Gonnie speelt verstoppertje met haar vriendjes. De eerste drie vriendjes zijn snel gevonden, maar waar is nummer vier, Ollie? In de zoektocht wordt naar boven gekeken en naar onder, er wordt tussen geurige bloemen gezocht en tussen appels. Tijdens het zoeken wordt wat gegeten en zelfs even geslapen. Uiteindelijk wordt Ollie gelukkig gevonden.
De aantrekkelijkheid van dit boek zijn de flapjes, luikjes en wieltjes. Door aan een flapje te trekken komen de vriendjes van Gonnie te voorschijn. Er worden ook flapjes opengeklapt, of er kan aan een wieltje gedraaid worden. Er zijn ´voelplaatjes´, bijvoorbeeld een stukje van de zachte vacht van een koe. Als Gonnie tussen de bloemen op zoek is naar haar vriendje, dan kunnen we de bloemen zelfs ruiken!
Het boekje is duidelijk bedoeld om bepaalde begrippen op een speelse manier te oefenen: op, onder, tussen, samen, hoog en laag.
Het boek sluit af met een bordspel waar je Gonnie en haar vriendjes een pad laat aflopen waar ze elementen uit het boek weer tegenkomen, bijvoorbeeld dat je even moet stoppen tussen de bloemen, of dat je vast zit onder de bloempot.
Ik weet zeker dat veel kinderen zullen genieten van de mogelijkheden die dit boek biedt en dat het inderdaad de speelse mogelijkheid geeft een aantal begrippen te oefenen als dit nodig mocht zijn.
Gonnie & vriendjes Zoek en vind
Olivier Dunrea
 
Uitgeverij Gottmer, 2010  €12,50