Lijst Home‎ > ‎

Goudlokje en de drie beren

Geplaatst 28 sep. 2010 11:23 door susan *   [ 28 sep. 2010 11:30 bijgewerkt ]
Goudlokje woont in een woonwagen en haar ouders werken bij het circus. Op een dag gaat Goudlokje bloemen plukken in het bos en verdwaalt. Dan ziet ze een ´wonderlijk huisje´ en vraagt zich af wie daar wel zou wonen. Ze stapt naar binnen en ziet ´een grote tafel met drie stoelen eromheen: een grote stoel, een stoel die niet zo groot en niet zoklein is en een klein stoeltje´. En voor ieder bord staat soep op tafel. ´Een groot bord voor de grote stoel, een bord dat niet zo groot en niet zo klein is voor de middelste stoel en een klein bordje voor het kleinste stoeltje´. Het bekende verhaal van Goudlokje ontrolt zich. Het kleinste stoeltje, het kleinste bordje soep en het kleinste bed is precies goed voor haar en Goudlokje valt in het bed in slaap. De beren komen thuis en jagen haar weg, maar het kleinste beertje roept haar na:´Meisje, wil je nog een beetje soep eten?´ en Goudlokje hoopt dat kleine beer haar geplukte bloemen zal vinden en in het water zetten.
De illustraties van Gerda Müller zijn sfeervol en geven eerst de weidsheid van het bos goed weer en laten ons vervolgens het berenhuis zien. Op de tekeningen zijn leuke details te ontdekken, ze stralen wel een rustige sfeer uit. Dat komt ook door de bruinige achtergrond. De beren zijn natuurgetrouw getekend, maar lopen wel op hun achterpoten.
Dit prentenboek is een frisse vertelling van een bekend verhaal waarin de herhalende tekst niet ontbreekt. Een fijn boek voor kleuters.
 
Goudlokje en de drie beren
Gerda Muller
 
Christofoor, 2007    €13,50