Lijst Home‎ > ‎

Heartbreak Hotel - Manon Sikkel

Geplaatst 19 aug. 2013 01:58 door susan *   [ 19 aug. 2013 01:58 bijgewerkt ]

In 2009, toen kinderboekenpraatjes nog niet bestond, las ik het debuut van Manon Sikkel Is liefde besmettelijk? Door Izzy Love. Ik vond het een´lekker boek voor meisjes en vlot geschreven´. Inmiddels is Manon Sikkel een grote naam geworden en populair bij de Nederlandse Kinderjury. Het werd dus hoog tijd om weer een boek van haar te lezen. Het werd haar zesde Izzy Loveboek: Heartbreak Hotel door Izzy Love. De verschillende delen van de Izzy Loveserie kunnen los van elkaar gelezen worden, maar het toeval wil dat ik de draad min of meer weer kon oppakken omdat hoofdpersoon Isa in dit verhaal haar eerste liefde Tristan na twee jaar weer ontmoet. 


Onverwacht krijgt Isa een berichtje van Tristan dat hij niet meer in Spanje woont, maar naar Parijs gaat verhuizen. Terwijl zijn moeder op zoek is naar een huis logeert hij bij zijn tante in Nederland. Zij heeft een hotel aan zee en Isa is van harte welkom om eens langs te komen. Dat doet Isa en ze vindt het geweldig Tristan weer te zien. Al snel wordt duidelijk dat ze opnieuw verliefd op hem wordt. Maar Tristan lijkt alleen oog te hebben voor die ´barbiemeid´ Vanessa met haar mooie paardenstaart en haar aanstellerige gepraat. Vanessa is niet Isa´s enige probleem. Haar ouders overwegen naar Nieuw Zeeland te verhuizen en Isa heeft daar totaal geen zin in. 

Het verhaal draait voornamelijk om de liefdesperikelen die zich afspelen in het Heartbreak Hotel, een hotel speciaal voor mensen met liefdesverdriet. De lezer volgt niet alleen het liefdesleven van Isa en haar leeftijdgenoten, ook het liefdesleven van de gasten komt aan de orde. Ik had moeite om alle personages uit elkaar te houden en wie er verliefd is/was op wie.
Isa kijkt door haar eigen bril naar de gebeurtenissen en de lezer leeft met haar mee. Sikkel weet dat aantrekkelijk op te schrijven en omdat Isa een meid met humor is wordt de toon nergens zwaar. Wel zitten er wat ongeloofwaardige wendingen in het verhaal. Zo denkt Isa dagenlang niet aan de op handen zijnde verhuizing en als ze een brief krijgt waarvan ze denkt dat het een liefdesbrief van Tristan is, is ze zo gelukkig dat ze hem vergeet te openen. De lezer heeft dan al lang door wat Isa blijkbaar niet ziet: er is iemand anders op haar verliefd. 
Ook Heartbreak Hotel is een vlot geschreven lekker meidenboek over vriendschap en verliefd zijn. De liefde is nog erg onschuldig, er wordt hier en daar een hand vastgehouden, maar gezoend wordt er niet. 
Het boek eindigt met een wijze les voor de lezers, verwoordt door Isa´s moeder: zeg wat er in je omgaat, een ander kan niet in je hoofd kijken. 

Heartbreak Hotel door Izzy Love
Manon Sikkel 

Moon, 2013     € 14,95