Lijst Home‎ > ‎

Het geheime dagboek van groep 8

Geplaatst 4 sep. 2010 06:46 door susan *   [ 4 sep. 2010 06:53 bijgewerkt ]
Het geheime weekboek van groep 8
verscheen eerder in losse afleveringen in de Tina. Hoewel de uitgever het niet ziet als een van de schoolboeken van Jacques Vriens, omdat het een andere opzet heeft, sluit het er wel naadloos op aan.
Vier kinderen, twee jongens en twee meisjes, besluiten een jaar lang een weekboek bij te houden over de gebeurtenissen in de klas. Ze schrijven om de beurt en schromen niet hun mening onder woorden te brengen. De bekende onderwerpen komen aan de orde: ruzies in de klas, verliefdheden, moeilijkheden met ouders, de Cito-toets, seksuele voorlichting, op kamp en het afscheid van de basisschool.
De lay-out van het boek heeft een dagboekopzet. Er is met vier verschillende lettertypes gewerkt en dit maakt het boek voor dyslectische kinderen wellicht minder toegankelijk. De keuze het verhaal door vier verschillende kinderen te laten vertellen geeft de ruimte de gebeurtenissen vanuit verschillende kanten te beschrijven.
Illustratrice Annet Schaap heeft de schrijvende kinderen een gezicht gegeven in haar bekende losse stijl.
Dit boek is niet verrassend, maar wat geeft dat? Het schetst een geloofwaardig beeld van groep 8 en het leest lekker weg. Op naar het volgende schoolboek!

Het geheime dagboek van groep 8
Jacques Vriens
 
Van Holkema&Warendorf, 2010    €12,99