Lijst Home‎ > ‎

Hoe overleef ik mijn vader ?

Geplaatst 18 sep. 2010 05:56 door susan *   [ 16 jul. 2015 02:33 bijgewerkt ]
Hoe overleef ik mijn vader? (en hij mij!)
is het dertiende deel in de Hoi-serie. En het is een bijzonder deel want het sluit een periode af. Rosa is inmiddels 17 jaar en zal dit schooljaar eindexamen doen. Zo langzamerhand groeit Rosa weg van haar lezersgroep (meisjes tussen 10-13 jaar) en wordt het ongeloofwaardig dat er niet meer volwassen thema´s aan de orde komen. Francine Oomen heeft daarom besloten deze serie af te sluiten maar door te gaan met een nieuwe serie voor oudere lezers. Rosa overleeft!
Dit laatste boek in de serie rond ook inhoudelijk een periode af. Tijdens een vakantie naar Marokko zien Rosa en haar vader verschillende problemen onder ogen. Jonas, Noa en Sascha zijn ook mee en ook zij rekenen af met een aantal zaken. Jonas komt uit de kast, Sascha vindt een weg om met haar familie om te gaan en de Marokkaanse Noa verzoent zich met haar vader. Dit alles gebeurt natuurlijk niet zonder slag of stoot. Esther mailt de nodige survivaltips en Rosa stort regelmatig haar hart uit bij Neuz.
Ook dit deel is weer zwierig geïllustreerd door Annet Schaap en de kans is groot dat Francine Oomen ook de komende kinderjury als prijswinnaar gaat overleven.

Hoe overleef ik mijn vader? (en hij mij!)
Francine Oomen

Querido, 2010    € 12,95