Lijst Home‎ > ‎

Hoe word ik een ballerina

Geplaatst 2 apr. 2011 04:27 door susan *   [ 2 apr. 2011 04:36 bijgewerkt ]
De droomwereld van vederlicht over het toneel zweven, gekleed in een elegante tutu, een tiara in het haar en het publiek aan de spitzen heeft een grote aantrekkingskracht op (vooral) meisjes. Om een ballerina te worden moet echter een lange weg worden afgelegd. Hoe die weg eruit ziet kunnen de meisjes zien in Hoe word ik een ballerina.

Hoofdpersoon Bella neemt de lezer bij de hand en vertelt over balletles, over het opwarmen en de balletpassen, de kleding en de balletschoenen. Ze vertelt ook over twee bekende balletten: Het Zwanenmeer en De Notenkraker, en ze geeft tips over toneelspelen door middel van beweging.
Het harde werken op de balletschool wordt duidelijk door een blik in Bella´s agenda en tot slot geeft ze aanwijzingen voor het maken van een eigen voorstelling.

Hoe word ik een ballerina valt op tussen de boeken over ballet door zijn originele vormgeving, verzorgd door illustratrice Holly Clifton-Brown. Haar mensfiguren hebben lange benen en ronde gezichten en ze werkt met veel kleur. Het geheel oogt aantrekkelijk.
De teksten zijn speels in de illustraties verwerkt: ze staan in kaders, achter flapjes of je moet ze te voorschijn draaien. In het boek zit een balletcertificaat waarop je zelf de naam kan invullen.
De kwaliteit van de informatie is goed, in eenvoudig taalgebruik wordt veel informatie gegeven.

Hoe word ik een ballerina is een aantrekkelijk boek voor kinderen vanaf een jaar of vijf. Ook wat oudere kinderen zullen plezier beleven aan dit vrolijke kleurrijke boek.

Hoe word ik een ballerina?
Harriet Castor (tekst) en Holly Clifton-Brown (ill)

Kosmos, 2011     € 19,95