Lijst Home‎ > ‎

Jasper vliegt in een helikopter

Geplaatst 6 feb. 2011 07:21 door susan *
Jasper vliegt in een helikopter
is zo´n prentenboek dat het niet moet hebben van het verhaal maar van de fascinatie die kinderen, meestal jongens, hebben voor indrukwekkende machines. Eerder verschenen er prentenboeken in deze serie over een graafmachine en een tractor en nu is het de beurt aan de helikopter.

Jasper moet zijn ouders mee een bergwandeling maken, hij heeft er niet veel zin in. Tijdens de wandeling maakt zijn vader een lelijke smak en een reddingshelikopter brengt hem naar het ziekenhuis. Jasper kan nu de helikopter uitgebreid bekijken en mag zelfs meevliegen.

De illustraties in het boek zijn gedetailleerd en realistisch, de machine kan goed worden bekeken, de complexe passagiersstoel bijvoorbeeld en de cockpit. Daarnaast zijn er een aantal illustraties van de helikopter in de lucht.
De illustrator, Jörg Hartmann, kiest vaak voor een opvallende invalshoek en doet daarmee recht aan een specifieke eigenschap van de helikopter die eveneens vanuit allerlei hoeken kan komen aanvliegen. Zo zien we de val van vader van bovenaf, we zien de helikopter van onderaf als hij aan komt vliegen en van bovenaf als hij landt op het dak van ziekenhuis.

Jasper vliegt in een helikopter is een prentenboek met een summier verhaal, maar met aantrekkelijke illustraties voor de jonge helikopterliefhebber.

Jasper vliegt in een helikopter
Andreas Dierssen (tekst) en Jörg Hartmann (ill)
 
De Vier Windstreken, 2011 € 13,95