Lijst Home‎ > ‎

Kick Fearless - Mariëtte Ciggaar

Geplaatst 18 okt. 2013 01:51 door susan *   [ 18 okt. 2013 01:54 bijgewerkt ]

De zestienjarige Kick Fearless lijkt het voor elkaar te hebben: ze heeft steenrijke beroemde ouders, ze woont in een kasteel en zit op een leuke kostschool in Londen met geweldige vriendinnen. Maar het noodlot spaart haar niet als het vliegtuig waarin haar ouders zaten zomaar verdwijnt. Als de autoriteiten na een jaar aangeven te stoppen met het onderzoek nemen Kick en haar oom het heft in eigen hand. Kick reist naar Nairobi om haar vaders opdrachtgever, de excentrieke Guy du Canaille, aan de tand te voelen. Het is de start van een zoektocht die haar naar Puerto Rico, Paaseiland en New York voert. Tussen de avonturen door verovert ze het hart van de charmante Franse Didier die haar mooie cadeaus stuurt en op onverwachte momenten voor haar neus staat. 


Kick Fearless is een uitgave van het Wonderbaarlijke Verhalen-laboratorium CircusPatz en dat betekent dat een team met aandacht en liefde aan het boek gewerkt heeft. Het is een dik boek geworden bedoelt voor meisjes vanaf een jaar of twaalf die niet terugschrikken voor
´ 480 pagina´s vol avontuur´.
Kick, een bijnaam die ze kreeg van haar vader, leeft in een wereld waar een spijbelweekend naar Parijs een gewoon uitje is, waar geshopt wordt in de duurste winkels en reizen gebeurt met privé-vliegtuigen, taxi´s en verblijf in de beste hotels. Dit decadente leven wordt gecombineerd met twee andere elementen die de beoogde lezers zullen aanspreken: een prille liefde en een spannend avontuur. De makers van het boek weten die elementen aardig te combineren. De zoektocht is onderhoudend: het is spannend genoeg om de aandacht vast te houden, maar er is geen sprake van een pageturner. Er is ruim aandacht voor details die meiden zullen aanspreken, zoals welke kleding er gedragen wordt, het contact met de vriendinnen en de gevoelens voor de eveneens zeer rijke Didier. 
De auteur, Mariëtte Ciggaar, heeft een vlotte pen waarmee ze vaart in het verhaal houdt. De personages komen tot leven, al graaft ze niet diep in de psyche. Gelukkig wordt het verhaal niet plat, regelmatig maakt Kick de lezer deelgenoot van haar gevoelens waarin het gemis van haar ouders een grote rol speelt. Het uitrollen van de zoektocht, die natuurlijk een gelukkige afloop kent, is niet altijd geloofwaardig. Het blijft de vraag hoe er een clou op een wereldberoemde diamant kan staan die Kick ook nog weet te stelen uit een zwaar bewaakt museum. En het is wel heel toevallig dat een van de cadeaus van Didier een belangrijke ontbrekende schakel is. 
De vormgeving van het boek wijkt af van het gebruikelijke: in de tekst staan citaten met pakkende zinnen en de lezer wordt veelvuldig door middel van voetnoten deelgenoot gemaakt van Kicks gedachten. 
Kick Fearless geeft wat het belooft: een onderhoudend avontuur vol details die veel stoere zullen meiden aanspreken. 

Kick Fearless
Mariëtte Ciggaar 

CircusPatz, 2013     € 18,95