Lijst Home‎ > ‎

Kinderboekenpraatjes en de cijfers

Geplaatst 26 mrt. 2013 04:10 door susan *

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar het aantal bezoekers van kinderboekenpraatjes. Wie gaat zoeken op het internet komt louter onzin tegen. Liever informeer ik jullie zelf over de ´harde kant´ van kinderboekenpraatjes. 

Momenteel (maart 2013), ruim twee jaar na de start, staan er bijna 600 recensies op de site. Kinderboekenpraatjes trekt maandelijks 4500 -5000 bezoekers. Ze bekijken gemiddeld 2 pagina´s per bezoek. 
Kinderboekenpraatjes heeft een Facebookpagina en een Twitteraccount (1050 volgers). 

De meest bezochte pagina is natuurlijk de homepagina. In maart, en ook de maanden daarvoor, is de best bezochte rubriek Griffels en Penselen 2012. De seizoensgebonden rubrieken doen het altijd goed: de sinterklaas-en kerstboeken en nu de paasboeken. Verder valt op dat de rubriek Klassiekers het hele jaar veel lezers trekt. Op de site wordt vaak via de leeftijdscategorieën gezocht.

De grootste uitdaging voor kinderboekenpraatjes is zich te onderscheiden van andere recensie-websites. Een compliment van Toin Duijx, een van mijn leermeesters, helpt de motivatie hoog te houden: 

Dit weekend met heel veel plezier je website nog eens goed bekeken (en uiteraard direct bij mijn favorieten gezet). Het is een boeiende, goed toegankelijke en vooral ook informatieve website. De recensies zien er prima uit en ik was blij dat je een eigen stijl hebt gevonden.