Lijst Home‎ > ‎

Kinderboekenpraatjes en de Koninklijke Bibliotheek

Geplaatst 3 apr. 2013 05:28 door susan *

Het is een gewoonte om achter de computer plaats te nemen en even de mail te checken. En daar is, uit het niets, die email die mijn dag roze kleurde: 


Geachte heer/mevrouw,
In het kader van het initiatief van de Koninklijke Bibliotheek (KB) om een selectie van Nederlandse websites te bewaren voor toekomstig onderzoek, willen wij ook uw website archiveren en voor de lange termijn bewaren´. 

Wauw, dacht ik. Maar het werd nog mooier:

´Het KB ziet het als haar taak om ook websites duurzaam te bewaren en raadpleegbaar te houden voor toekomstige generaties (...) om die reden archiveert de KB websites die als verzameling een representatief beeld geven van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en samenleving´. 

Wauw, dacht ik weer. Mijn achterkleinkinderen kunnen straks nog lezen wat ik van hun klassieke kinderboeken vond en wauw mijn geschetste beeld van de kinder- en jeugdliteratuur gaat een rol spelen in onderzoek en canonvorming. Wauw ik mag meedoen met de grote jongens en meisjes.
Een week geleden schreef ik nog dat de moeilijkste opdracht voor een recensiewebsite is om zich van andere te onderscheiden. Het is gelukt: kinderboekenpraatjes is onderscheidend genoeg om gearchiveerd te worden door de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Driewerf wauw!