Lijst Home‎ > ‎

kinderboekenpraatjes gerecenseerd

Geplaatst 14 apr. 2014 01:53 door susan *   [ 14 apr. 2014 01:53 bijgewerkt ]

Kinderboekensites beoordeeld door Schoolbieb Op Orde.

Kinderboekenpraatjes.nl is de kinderboekensite van Susan Venings. Bijna 10.000 mensen bezoeken maandelijks haar site. Tijd voor een recensie!

Wat opvalt
Je kunt direct vanuit de homepage boeken zoeken op leeftijd. Er zijn maar liefst zes categorieën, te beginnen met de leeftijd 2+. Op de homepage vind je verder een verwijzing naar belangrijke boekenmomenten zoals de Griffels en de Voorleesdagen. Handig voor leerkrachten! 

Bijzondere boeken
Je kunt op de site ook zoeken naar Klassiekers, Boeken die helpen en Gedichten. Bij boeken die helpen is een onderverdeling gemaakt in boeken over handicaps&ziekte, scheiding, dyslexie, dood en rouwverwerking en overige. 
Kwaliteit
Heb je een recensie gevonden van het boek dat je zocht? Dan vind je op één pagina een recensie van hoge kwaliteit, een duidelijk omschrijving van de schrijver, illustrator, andere boeken van dezelfde schrijver (soms ook gerecenseerd op de site, dan is de titel aanklikbaar), de leeftijdscategorie en de prijs van het boek in de winkel.

Beoordeling:

De site oogt eenvoudig door de opmaak en typografie. Maar dit maakt de site absoluut niet minder interessant. Het recenseren wordt professioneel aangepakt, de leeftijdscategorieën zijn praktisch en er komen voortdurend nieuwe titels bij. Een fijne site als je de titel van een boek al weet. De beschrijving van Hotel de Grote L is van deze site overgenomen.
HEEL GOEDE RECENSIESITE MAAR DE NAVIGATIE IS SOMS TRAAG EN DE ZOEKFUNCTIE NIET GEBRUIKERSVRIENDELIJK.