Lijst Home‎ > ‎

Kinderboekenwinkeltocht in de herfstvakantie

Geplaatst 24 okt. 2010 07:08 door susan *   [ 24 okt. 2010 07:18 bijgewerkt ]

Afgelopen week was ik op vakantie in het noorden van Nederland. Ik vind het altijd leuk om in kinderboekenwinkels rond te neuzen en te vragen welk boek ik echt niet moet missen.
In Sneek bezocht ik kinderboekwinkel Bolleboos. Een gezellige winkel in het centrum. Natuurlijk zijn er kinder-en jeugdboeken voor alle leeftijden, die rustig ingezien kunnen worden op de lange tafel die in de winkel staat. Eigenares Verena Koppel gaf mij een opmerkelijk boek mee. Het boek heeft zij samen met schoolkinderen uit Sneek geschreven en ook de illustraties in het boek zijn gemaakt door de kinderen. Het verhaal gaat over een prinses die niet wil eten. Wat Verena en de kinderen daarvan gemaakt hebben is te lezen in het boek Wij eisen een verhaal.
In het centrum van Groningen is De Groningse Kinderboekenwinkel gevestigd. Een ruime lichte winkel. Hier waren ze enthousiast voor een nieuwe uitgave van het boek De kleine prins van Antoine de Saint Exupery. In deze uitgave is de prachtig vertaalde tekst onaangetast en ook de tekeningen zijn origineel, alleen is er een pop-up boek van gemaakt. Inderdaad een prachtig boek en een ´must have´voor alle liefhebbers van dit bijzondere verhaal.
Ook de kinderboekenwinkel in Assen is gevestigd in het centrum. De winkel heet De Boekendoos en is net als in Groningen een ruime lichte winkel. Naast boeken wordt er speelgoed verkocht, maar de boeken domineren. Daar kreeg ik een van oorsprong Zwitsers prentenboek te zien over een jongen die op zoek gaat naar een grote bel voor ´de klokkentocht´, een feest dat het einde van de winter aankondigt. Het verhaal op rijm en de illustraties nemen de lezer mee naar het winterse Zwitserland.
Wat verder in alledrie de winkels opviel is de deskundigheid en hulpvaardigheid van de mensen die er werken, zij trekken van alles uit de kast (letterlijk) om het mooiste, leukste, beste boek voor de klant te vinden.

Wij eisen een verhaal
Verena Koppel, Mies Delgore en heel veel kinderen uit de stad Sneek
Het boek is verkrijgbaar bij kinderboekhandel Bolleboos €17,50

De kleine prins in pop-up
Antoine de Saint Exupery
Donker, 2009 €29,90

Een bel voor Ursli
Selina Chönz en Alois Carigiet

Verkrijgbaar via internet of te bestellen bij kinderboekhandel De Boekendoos te Assen € 5,00