Lijst Home‎ > ‎

Klauwhand - Mike & Rachel Grinti

Geplaatst 2 jul. 2013 05:52 door susan *   [ 2 jul. 2013 05:53 bijgewerkt ]

Chicken House is een nieuwe imprint van uitgeverij The House of Books. Chicken House wil´gekke, geweldige, spannende, verrassende, ontroerende, grappige, eigenwijze´ boeken uitgegeven. De man achter deze Engelse uitgeverij, Barry Cunningham, heeft bewezen een goede neus voor aantrekkelijke kinderboeken te hebben. Hij is de man die Harry Potter durfde uit te geven. 


Een van de eerste boeken die Chicken House in Nederland uitbrengt is Klauwhand geschreven door het Amerikaanse echtpaar Mike & Rachel Grinti. Het verhaal gaat over de twaalfjarige Emma. Haar leven verandert drastisch als haar zestienjarige zus Helena verdwijnt. Haar ouders zetten alles op alles om haar te vinden en dat kost veel geld. Noodgedwongen moeten ze verhuizen naar de rand van de stad. Ze gaan wonen in een caravanpark, vlak bij een magisch bos.
Emma ontmoet Jack, een kat, die haar tot ´roedelhart´ maakt. Een roedelhart beschikt over kattenmagie en staat aan het hoofd van een groep katten. Emma gaat met haar katten en de pas verworven magie op zoek naar haar zus. 

De auteurs schetsen een samenleving waarin magische wezens,´wonderlingen´, naast mensen wonen. In Emma´s geval zelfs letterlijk, want haar buren in het caravanpark zijn een slangenman en een feeks.
Emma´s wereld mag dan bevolkt zijn met mythische en sprookjesachtige wezens, toch is het een hedendaagse maatschappij. Er zijn mobiele telefoons, computers, soaps op de televisie en populaire dansgelegenheden. Op de computer kan WonderlingWiki.org worden geraadpleegd en daar kan men onder andere lezen dat Gnomebots een populaire soap is en Ficklebot een magisch ziekte die je via een onbeschermde sms kan oplopen. Hoewel Emma thuis is in deze wonderlijke wereld, valt er voor haar toch nog veel te ontdekken. Ze leert heel wat magische wezens beter kennen. Daarnaast moet ze een echte roedelhart worden en zich bekwamen in kattenmagie. 
De schrijvers, hondenliefhebbers, verwerken op een leuke manier typische katteneigenschappen in het verhaal, bijvoorbeeld hun stoïcijnse eigenzinnigheid. Ook de eigenaardigheden van ratters, trollen, een harpij en feeën worden geloofwaardig beschreven. 
Het verhaal is spannend, vaak grappig en kent ook herkenbare puberscènes, zoals het wel en wee op school en de discussies tussen puber en bezorgde ouders. 

Klauwhand is een leuke en veelbelovende kennismaking met nieuwkomer Chicken House.

Klauwhand
Mike & Rachel Grinti 


Chicken House, 2013     € 12,95