Lijst Home‎ > ‎

Kleine Ezel en Sinterklaas - Rindert Kromhout

Geplaatst 9 nov. 2011 23:46 door susan *   [ 10 nov. 2011 10:06 bijgewerkt ]
Kleine Ezel zit met zijn vriendjes en moeder op pakjesavond te wachten op Sinterklaas. Eindelijk wordt er op de deur geklopt en lijkt Sinterklaas binnen te stappen. Maar het is Sinterklaas niet, het is Bok die zich verkleed heeft als Sinterklaas. Bok is teleurgesteld dat hij wordt herkend. Mamma ezel troost hem, zij vindt hem ´een prachtige hulpsinterklaas´.
Dan klinken er opnieuw hoopvolle geluiden, maar helaas, het is weer een hulpsinterklaas, Das deze keer en met Zwarte Piet Feestvarken. Kleine Ezel gaat zich zorgen maken, zou Sinterklaas wel komen?
Mamma ezel weet de stemming er in te houden: willen Kleine Ezel en zijn vriendjes misschien zelf hulpsinterklaas en hulppieten zijn?

Rindert Kromhout heeft in zijn vertrouwde stijl de avonturen van Kleine Ezel opgeschreven. Hij gebruikt veel dialoog en wisselt dat af met enige uitleg over de situatie´als ze allemaal klaar zijn, dan gaan ze terug naar de kamer´, of hij beschrijft een gevoel ´het zou wel jammer zijn..´. In combinatie met de illustraties is het verhaal, ook voor jonge kinderen, goed te volgen.

De illustraties van Annemarie van Haeringen zijn weer een lust voor het oog. In haar speelse stijl herkennen we de dieren uit de eerdere Kleine Ezel verhalen, ook als ze verkleed zijn. Van Haeringen is een meester in het neerzetten van emoties, aan het begin van het verhaal zit iedereen duidelijk vol verwachting te wachten: oren omhoog, glimlach op de gezichten. De oren gaan echter steeds meer hangen bij de komst van al die hulpsinterklazen en de illustratrice weet zelfs een pruillip bij een ibis geloofwaardig te tekenen.
Kleine Ezel en Sinterklaas is een vrolijke toevoeging in de rij boeken over dit leuke lieve ezeltje.

Kleine Ezel en Sinterklaas
Rindert kromhout (tekst) en Annemarie van Haeringen (ill)
 
Leopold, 2010   € 7,95