Lijst Home‎ > ‎

Koen Kampioen - Fred Diks

Geplaatst 18 jun. 2013 02:17 door susan *

Voetballiefhebber Fred Diks schrijft al tien jaar de razend populaire serie Koen Kampioen. De serie heeft inmiddels een eigen website en is bewerkt voor televisie. Tien delen beslaat de eerste reeks die is bedoeld voor kinderen rond een jaar of zeven. De boeken zijn geschreven op avi-niveau M5. Enkele delen verschenen ook in lettertype dyslexie. In 2010 begon Diks aan een nieuwe serie over Koen Kampioen, een serie voor kinderen van negen jaar en ouder. Ook deze reeks kent ´dyslexie vriendelijke uitgaven´. 


Als kerntitel voor de Kinderboekenweek 2013 werd het eerste deel uit de avi-serie gekozen: Koen Kampioen. Koen, vastbesloten later een beroemde voetballer te worden, krijgt een nieuw buurmeisje. Ze is dol op voetbal en gaat spelen voor dezelfde club als Koen. Er moet hard getraind worden, want er komt een belangrijke wedstrijd aan. Bijna kan Koen niet meedoen als hij wordt beschuldigd van diefstal. Samen met zijn vrienden zet hij alles op alles om de echte dieven te vinden.

Koen is een goede voetballer, maar ook een jongen die vaker struikelt dan een ander en eerder pech heeft. Gelukkig heeft hij trouwe vrienden die hem helpen als het nodig is. Diks schrijft een voetbalboek zoals het hoort: met veel voetbalverslagen en een hoofdpersoon die het winnende doelpunt maakt. Spannend is het ook als Koen valselijk van diefstal wordt beschuldigd.

De illustraties van ´ivan & ilia´ laten scènes uit het verhaal zien en ondersteunen daarmee de tekst. De emoties worden goed weergegeven in de gezichtsuitdrukkingen en lichaamshoudingen.

Koen Kampioen is een fijne serie voetbalverhalen voor de beginnende lezer.

Koen Kampioen
Fred Diks (tekst) en ivan & ilia (ill)

Kluitman, 2003 € 7,50