Lijst Home‎ > ‎

Kolletje en haar vriendjes

Geplaatst 25 okt. 2010 03:07 door susan *
Kolletje en haar vriendjes
is alweer het negende boek over Kolletje en haar toversokken. De schrijver gaat er vanuit dat de lezer al heeft kennis gemaakt met de hoofdpersoon en haar bijzondere toversokken. In ieder verhaaltje tovert Kolletje wel een keertje, zo wenst ze dat ze niet voortijdig in haar broek poept, ze verlicht de pijn van haar vriendje Dirk als hij gevallen is en wenst dat haar vader geen been breekt als hij op wintersport gaat.
De avonturen die Kolletje beleeft zijn typische kleuteravonturen: een knuffel belandt in de glasbak, een verjaardagspartijtje en pappa die wel een hele week weg zal gaan.
Het boek is weer rijkelijk geïllustreerd met de ingekleurde pentekeningen van Natascha Stenvert. De tekeningen sluiten goed aan bij de tekst.
Dit is een heerlijk voorleesboek voor kleuters. Het boek sluit aan bij de hun belevingswereld en het kleine vleugje magie dat Kolletje kan oproepen met haar sokken geeft de verhalen net wat extra´s. In sommige verhalen over Kolletje kan het wel eens hard toegaan in de omgang met andere kinderen, maar in dit boek blijft alles mooi in balans. Het levert een prachtig voorleesboek op voor kleuters vanaf een jaar of vijf.

Kolletje en haar vriendjes
Pieter Feller (tekst) en Natascha Stenvert (ill)

Moon, 2010    €11,95