Lijst Home‎ > ‎

Krijg ik een kabouter, Sint? - An Swerts

Geplaatst 13 nov. 2016 03:38 door susan *   [ 13 nov. 2016 03:41 bijgewerkt ]

Tess weet al wat ze aan Sinterklaas gaat vragen: een échte kabouter. Oma vindt het de leukste wens ooit en ook opa vindt het een goed idee. Hij gaat ´alleraardigste´ meubeltjes maken terwijl oma een piepklein lappendekentje naait. Tess richt ondertussen haar poppenhuis in en bedenkt hoe leuk ze het straks zal hebben met haar nieuwe vriendje.
Op 6 december vindt Tess een leeg poppenhuis, zelfs de meubels zijn weg. Er is alleen een brief en een grote glazen bak met houtsnippers.

Krijg ik een kabouter, Sint? is een lief sinterklaasverhaal boordevol voorpret en verwachting. Tess krijgt echter geen kabouter, Sinterklaas laat weten dat kabouter Kordaat zijn plaats heeft afgestaan aan hamster Flanel want die heeft het ene ongeluk na het andere gehad en heeft dringend ´een nieuw en warm plekje nodig´. Natuurlijk worden Tess en Flanel ´de beste vriendjes´.
Het verhaal wordt in veel woorden verteld en het woordgebruik is hier een daar een beetje zoet. Om onduidelijke redenen springen sommige woorden uit de tekst.
De illustraties volgen grotendeels het verhaal en voegen er weinig aan toe. Behalve de illustraties waarin Tess fantaseert over haar leven met de kabouter. Daar zien we hoe de kabouter een herfstblad aansleept als Tess zit te knutselen, hoe hij als een vaantje aan het touw van de schommel hangt en dat hij zelfs meegaat in bad. De illustraties in zachte kleuren laten een warme gezellige wereld zien.

Krijg ik een kabouter, Sint? is een prentenboek om even lekker bij weg te dromen.

Krijg ik een kabouter, Sint?
An Swerts (tekst) en Eline van Lindenhuizen (illustraties) 

Clavis, 2016     € 14,95