Lijst Home‎ > ‎

Kunst voor kinderen

Geplaatst 6 dec. 2010 03:26 door susan *
Een gouden schilderijlijst omhult een achttal verschillende kunstwerken op de voorkant van een groot boek. Kunst voor kinderen is de titel, een kennismaking met de indrukwekkendste schilderijen en beeldhouwwerken van de wereld. Dit prachtig uitgegeven boek is inderdaad een kennismaking met kunst in al zijn facetten. Er wordt aandacht besteed aan kunst uit het verleden, aan moderne kunst en beeldhouwkunst. Binnen deze grote onderwerpen wordt ingezoemd op verschillende stijlen, er wordt wat verteld over het leven en werk van bekende (en wat minder bekende) kunstenaars en er wordt informatie gegeven over verschillende technieken, bijvoorbeeld over houtbewerking of het schilderen met olieverf.
Origineel zijn de pagina´s waar getoond wordt hoe verschillend een onderwerp benaderd kan worden, thema´s die hier aan de orde komen zijn onder andere: dieren, oorlog, werk, goden en helden. De gegeven informatie is van uitstekende kwaliteit en ook menig volwassen lezer zal genieten van dit veelzijdige boek.
Het boek staat bomvol met afbeeldingen van kunstwerken, de afbeeldingen zijn van goede kwaliteit en doen de originele kunstwerken recht.

De veelheid aan informatie wordt in porties opgediend. Naast de afbeeldingen zijn er korte stukken tekst en bij de afbeeldingen staat een uitleg die schuin gedrukt is. De informatie over de verschillende onderwerpen is altijd over twee bladzijden verdeeld en zo blijft het overzichtelijk. Het boek is voorzien van een trefwoordenindex.

Dit boek hoort thuis in de schoolbibliotheek, maar is ook een heerlijk bezit om in huis te hebben. Het leent zich uitstekend om steeds een klein stukje in te lezen, of om even iets op te zoeken. Kunst voor kinderen is een erg geslaagd overzicht van de kunstgeschiedenis en geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Kunst voor kinderen
Deborah Lock (red) e.a.
 
Lannoo, 2009     €19,95