Lijst Home‎ > ‎

Magiek

Geplaatst 17 okt. 2010 00:40 door susan *   [ 17 okt. 2010 01:02 bijgewerkt ]
De serie boeken over de avonturen van Septimus Heap, geschreven door Angie Sage werden in Nederland voor het eerst in 2005 uitgegeven. Het eerste boek heette Magyk en was een dik vierkant boek met een slappe kaft.
De serie is overgegaan naar een andere uitgever, die het opnieuw heeft vertaald en luxer uitgeeft. Nu heet het eerste deel Magiek en het ziet er prachtig uit. Inmiddels zijn er vier boeken in de serie verschenen.
Het boek Magiek neemt je direct mee in een fantasiewereld. We ontmoeten de tovenaarsfamilie Heap waar zojuist een zevende zoon van een zevende zoon geboren is. Maar de vroedvrouw vertelt de moeder dat het kindje is overleden en voert het weg. Vader Silas Heap vindt bijna gelijktijdig een pasgeboren meisje in de sneeuw. Het meisje wordt liefdevol opgenomen in het tovenaarsgezin.
Tien jaar later is het nodige veranderd in het land. Het wordt slecht bestuurd en tovenaars staan niet langer in aanzien. Toch is de zogenaamde ‘buitengewoon tovenares’ nog machtig en zij is in staat het tovenaarsgezin te waarschuwen dat ze in groot gevaar verkeren. Hun geadopteerde dochter blijkt de prinses van het land te zijn en haar leven loopt gevaar. Het gezin Heap vlucht met de buitengewoon tovenares, Marcia, het moeras in en vindt onderdak bij een tante. Op de vlucht nemen ze, noodgedwongen, een ‘vervangbaar soldaat’ mee. Deze jongen is bang voor tovenaars, maar blijkt onverwacht een grote aanleg voor magie te hebben.
Het is een leuk en spannend verhaal. Er gebeurt veel en je wordt als lezer opgenomen in een hele nieuwe wereld. De karakters zijn goed omschreven en de interacties tussen die verschillende karakters zijn niet gespeend van humor. Als je nu iets wilt lezen na Harry Potter en je ermee verzoend hebt dat geen enkel boek ‘een nieuwe Harry Potter’ is, dan is dit een goede keus. Binnen het genre echt een topper.
Er is ook een website met meer informatie over de serie: www.septimusheap.nl

Magiek
Angie Sage


Querido, 2009    €12,50 (paperback)