Lijst Home‎ > ‎

Mees Kees In de gloria

Geplaatst 6 okt. 2010 01:28 door susan *   [ 6 okt. 2010 01:36 bijgewerkt ]
|
Mirjam Oldenhave schreef voor het Kinderboekenweekgeschenk een verhaal over de populaire Mees Kees. Ook in dit vijfde boek is Mees Kees een stagiair en eerder een groot kind dan een meester in de dop. Hij speelt galgje tijdens de spellingsles, tapt moppen bij het dictee en bij een laatste waarschuwing krijgen de leerlingen een Chokotoff om de mond dicht te plakken.
Het verhaal draait niet alleen om Mees Kees, verteller Tobias drukt er ook zijn stempel op. Uit de voorgaande boeken weten we dat Tobias het thuis niet makkelijk heeft en Mees Kees ontfermt zich over hem. Hij geeft Tobias een boterham in de pauze, koopt nieuwe schoenen voor hem en maakt hem tot zijn ´oefenkereltje´ voor zijn snuffelstage EO (= Extra Ondersteuning).
De keuze van Mirjam Oldenhave om als Kinderboekenweekgeschenk een deel uit haar populaire serie te schrijven zal veel kinderen een genoegen doen, want Mees Kees is populair. Het boekje is, evenals de voorgaande delen, rijkelijk geïllustreerd door Rick de Haas.
Het thema van de Kinderboekenweek is op een originele wijze verwerkt in het verhaal, want bij Mees Kees wordt ook een Tekententoonstelling anders dan anders.
Wie wil weten hoe het verder gaat met Tobias, Mees Kees en de andere kinderen in de klas kan dat lezen in het nieuwste boek van de serie Mees Kees De sponsorloop.

Mees Kees In de gloria
Mirjam Oldenhave (tekst) en Rick de Haas (ill)

 
Gratis bij besteding van minimaal €10,00 tijdens de Kinderboekenweek