Lijst Home‎ > ‎

Met de herfstwind mee

Geplaatst 5 okt. 2010 03:41 door susan *
Als het herfst wordt blaast de wind tien blaadjes van een wilgentak en in dit prachtige prentenboek kunnen we zien waar de blaadjes terecht komen. Er waait een blaadje in de beek ´gelukkig maar! Een sprinkhaan, die ook in het water is gevallen klimt er gauw op´. Er komt een blaadje bij een eekhoorn terecht en er belandt er eentje in het vuur. Eén blaadje wordt gebruikt als notitieblad en hangt aan een prikboord. Andere blaadjes worden verwerkt in een tekening of een knutselwerk, we zien een wilgenblaadje op een Sint Maarten lampion en een ander wilgenblaadje is een zeiltje op een piepklein bootje geworden. Het laatste blaadje valt op het gras onder de wilg en wordt daar tot voedsel voor de wilg die in het voorjaar algauw weer tien nieuwe blaadjes aan zijn tak krijgt.
De tekst in het boek is kort en geeft toelichting op de illustraties. De illustraties zijn in een gemengde techniek. De wilgenblaadjes zijn duidelijk te herkennen. De dieren op de platen zijn realistisch getekend, de achtergrond is in een vrijere techniek uitgevoerd. De bladspiegel is rustig, maar er is van alles op te zien. Spelenderwijs geeft dit boek ook wat knutselideeën die goed uitvoerbaar zijn voor kleuters. In het boek is een werkbeschrijving opgenomen van het piepkleine bootje.
Met de herfstwind mee is een geslaagd herfstprentenboek met illustraties om bij weg te dromen en met veel mogelijkheden voor gebruik in groep 1 en 2 bij het introduceren van een herfstwerkstukje. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Met de herfstwind mee
Anne Möller
 
De Vier Windstreken, 2008   € 7,95 (t/m 30 november 2010), daarna € 13,95