Lijst Home‎ > ‎

Met opa naar de Sint - Stefan Boonen

Geplaatst 15 nov. 2015 04:25 door susan *   [ 16 nov. 2015 05:54 bijgewerkt ]

Stefan Boonen en Marja Meijer maken samen een serie prentenboeken over een opa en zijn zeven kleinkinderen. Met opa naar de Sint is het zesde deel, dat los van de andere prentenboeken gelezen kan worden.
Opa gaat met zijn kleinkinderen naar de intocht van Sinterklaas, maar ze komen te laat bij de kade, Sinterklaas is al op het grote plein. Snel rennen de kinderen en opa erheen, maar ze staan helemaal achteraan en kunnen Sinterklaas niet goed zien.
Koud en somber lopen ze terug. Opa stelt voor wat warms te gaan drinken.
Als het gezelschap in een cafeetje zit komen Sinterklaas en Piet ook binnen, ze hebben het heel koud. Eigenlijk heeft Sinterklaas geen tijd om rustig op te warmen, er is veel werk te doen. Een van de kinderen weet daar wel een oplossing voor.

Ook dit deel in de serie is weer prima geschreven: het verhaal heeft een logische opbouw en is levendig geschreven met fijne goedlopende dialogen. Het verhaal laat zich daarom makkelijk voorlezen en is ook voor wat jongere kinderen goed te volgen. Het samenspel tussen illustraties en tekst is subtiel en goed doordacht. De illustraties vullen de tekst bijna ongemerkt aan. 
Zoals dat hoort in een prentenboek valt er veel te zien, zo liggen er overal vergeten sinterklaasvlaggetjes die uiteindelijk door een straatveger worden opgeruimd, kan de goed oplettende lezer zien dat er wordt voorgelezen uit een bekend boek en zijn de letters die het schutblad sieren niet willekeurig gekozen.

Met opa naar de Sint
Stefan Boonen (tekst) en Marja Meijer (illustraties) 

Clavis, 2015     € 14,95


 Sinterklaas leest Met opa naar de Sint voor op YouTube: klik hier voor het filmpje