Lijst Home‎ > ‎

Mijn grote monsterfeest

Geplaatst 20 mrt. 2012 03:30 door susan *

Veel kinderen weten het zeker: monsters kunnen onder je bed zitten, of zich verschuilen in het putje van de douche of verstopt zitten in de koelkast. Een voorleesboek kan een goede hulp zijn om monsters te verslaan. Ook voor kinderen die nooit een monster tegenkomen is een voorleesboek met monsterverhalen aantrekkelijk: het is een lekker spannend thema.

Een lange stoet monsters komt in Mijn grote monsterfeest voorbij. Api, een klein aapje, bindt de strijd aan met het afpakmonster. Meester Max en zijn kleuters veranderen in een meestermonster met minimonsters die spannende avonturen beleven in het donkere bos. Tom loopt een dagje mee met een keukenmonster en een andere Tom heeft het niet zo getroffen met zijn grote broers die hem in geuren en kleuren beschrijven dat zijn nieuwe juf een ´gemene monsterlijke griezeljuf´ is. Martijn heeft een gobbelgobbelmonster onder zijn bed waar hij na een avontuurlijke nacht de beste vrienden mee wordt.
In het boek komen de monsters ook zelf aan het woord. Eentje vertrouwt Thijs toe dat hij doodsbang is voor ´mensengriezels´, maar daar wil hij tijdens het grote zinkstampfeest niet aan denken. Harige Harry is een monster dat alles lijkt mee te hebben om een geweldig eng monster te worden, of toch niet?

De verhalen zijn geschreven door bekende kinderboekenschrijvers zoals onder andere Rindert Kromhout, Paul van Loon, Selma Noort, Hanna Kraan en Joke Reijnders. De verhalen worden afgewisseld met monstergedichten, waarvan die van Hans en Monique Hagen en Imme Dros en Harrie Geelen de origineelste zijn. Tot slot zijn er nog een aantal monstermoppen in het boek opgenomen.

Mijn grote monsterfeest is een mooi uitgegeven boek en rijkelijk geïllustreerd in kleur. Sylvia Weve laat zien hoe de kleuters uit de klas van meester Max veranderen in minimonsters, Alex de Wolf toont een wandelend bed  en Yvonne Jagtenberg slaagt erin een harig monster, met tanden ´scherper dan alle mensen´ overtuigend te tekenen als een beminnelijk wezen dat duidelijk geen
E(ng)-factor heeft.

Mijn grote monsterfeest is een voorleesboek waar aangenaam bij gegriezeld kan worden.

Mijn grote monsterfeest
Diverse auteurs
 
 Leopold, 2011     € 19,95