Lijst Home‎ > ‎

Op een grote paddenstoel en Daar buiten loopt een schaap

Geplaatst 27 aug. 2010 03:07 door susan *   [ 4 jun. 2011 05:05 bijgewerkt ]

Mies van Hout maakte twee liedjesprentenboeken. In het boek Daar buiten loopt een schaap kiest Mies van Hout voor de traditionele kinderliedjes, bijvoorbeeld `Poesje mauw´, ´Alle eendjes zwemmen in het water´ en ´Klap eens in je handjes´. In het boek Op een grote paddenstoel zijn naast traditionele liedjes ook meer recente toppers opgenomen, zoals bijvoorbeeld ´Olifantje in het bos´ en ´De wielen van de bus´.
De tekeningen zijn in de vertrouwde stijl van Mies van Hout. Kleurig, met veel details en uitgevoerd in een gemengde techniek. De tekst van het liedje wordt tot leven gebracht. Bij het liedje ´Ik zag twee beren´ geeft de tekening ook andere mogelijkheden van de tekst aan want we zien twee slangen de was op hangen en twee apen wortels schrapen. Bij het liedje ´Ozewiezewoze´ buitelt de tekst tussen de veldbloemen waar de bijtjes zoemen, helemaal passend bij de zwierige melodie.
Voor degene die niet meer precies weten hoe het liedje klinkt is er de mogelijkheid op het internet de liedjes te horen op een zeer verzorgde webpagina www.kinderliedjesboek.nl Daar zijn ook kleurplaten te vinden die aansluiten bij de boeken.
Mies van Hout heeft in beide boeken een rode draad opgenomen. In het ene boek gaat een spinnetje op zoek naar een vriendinnetje en in het andere boek komt er een muisje aangeslopen. Door het boek heen zien we het spinnetje of de muis in iedere tekening terugkomen en op de laatste pagina vindt het spinnetje zijn vriendinnetje en de muis ´die is door het boek gekropen´.
Dit zijn twee liedjesboeken waar veel plezier aan beleefd kan worden. Samen zingen is heerlijk, maar ook kan een kind lekker in zijn eentje wegdromen bij de mooie platen en het liedje voor zichzelf zingen.

Op een grote paddenstoel en Daar buiten loopt een schaap
Mies van Hout
 
Lemniscaat, 2010   €12,95 per deel
De liedjesboeken zijn ook verkrijgbaar als kartonboekjes, met cd  € 8,95 per stuk