Lijst Home‎ > ‎

Percy Jackson Bliksemdief

Geplaatst 28 aug. 2010 05:12 door susan *   [ 28 aug. 2010 05:56 bijgewerkt ]

Dit eerste boek over Percy Jackson stond 134 weken op de eerste plaats van de bestsellerslijst van kinderboeken in de New York Times. Het verhaal is inmiddels verfilmd en de Percy Jackson-serie kent inmiddels vijf delen, waarvan er drie zijn vertaald.
Wie is Percy Jackson? Zijn onderwijzers zullen zeggen dat hij een kind met ADHD is en zwaar dyslectisch, een kind dat altijd moeilijkheden geeft en al van menig school is getrapt. Maar Percy blijkt een heel bijzonder kind, hij is de zoon van de zeegod Poseidon en een aardse moeder, een halfgod dus.
Als Percy twaalf wordt kan zijn moeder zijn afkomst niet langer geheim houden, Percy wordt belaagd door allerlei mythologische monsters. Hij is alleen veilig in ´Kamp Halfbloed´, waar halfbloed kinderen van de Griekse Goden hun zomer doorbrengen.
Kort na aankomst in het kamp en nauwelijks bekomen van de wetenschap dat hij een goddelijke vader heeft wordt Percy op queeste gestuurd. Iemand heeft de bliksemschicht van Zeus gestolen en de verdachte is Poseidon. Of weet Hades, de God van de onderwereld er meer van? Percy en zijn vrienden, een dochter van Athene en een sater, hebben tien dagen de tijd om de diefstal op te lossen en daarmee een grote oorlog te voorkomen.
Het boek is in een losse stijl geschreven met de nodige humor. De hoofdstuktitels zijn in die zin veelzeggend: ´Ik laat per ongeluk mijn wiskundelerares exploderen´, ´Wij krijgen advies van een poedel´ en ´Een God trakteert ons op een cheeseburger´. Het lezen van dit boek is een leuke manier om de kennis over de Griekse mythen op te frissen. Het boek leest lekker weg en lezers vanaf een jaar of elf zullen de droge humor van Percy zeker waarderen. Leuk boek.
Percy Jackson en de Olympiërs
De bliksemdief

Rick RiordanUitgeverij Mynx  €10,00 (filmeditie)