Lijst Home‎ > ‎

Robbie en Raffi Ontvoerd!

Geplaatst 27 sep. 2010 03:29 door susan *   [ 9 jun. 2012 04:39 bijgewerkt ]
Eerder dit jaar verscheen het eerste boek over Robbie en Raffi en nu is er een tweede verhaal uitgekomen. Robbie, eigenlijk freule Robine van Bolleboom tot Bieslookveld, heeft zeer rijke en drukbezette ouders. Normaal gesproken zorgt Butler voor haar, maar hij gaat trouwen en op huwelijksreis en er wordt een vervanger gezocht. De keuze valt op Serge, een jonge onervaren butler.
Raffi, die Robbie tijdens het vorige avontuur heeft leren kennen, is uitgenodigd om de bruiloft bij te wonen. Hij verheugt zich erop de volgende dag met de limousine naar school gebracht te worden, maar het loopt anders. Serge ontvoert de kinderen en brengt ze onder in een vakantiehuisje. Robbie en Raffi worden goed behandeld en snappen eigenlijk niet dat die aardige Serge een ontvoerder blijkt te zijn. Ze gaan er iets meer van begrijpen als de tweede ontvoerder zich meldt, de onaangename Mark.

Ook dit boek van Janneke Schotveld kenmerkt zich door een vlotte aangename schrijfstijl. Er zijn veel dialogen en er zit vaart in het verhaal. Het boek laat zich goed voorlezen, maar is ook geschikt om zelf te lezen. Georgien Overwater heeft ook dit verhaal weer opgesierd met haar uitbundige zwart/wit tekeningen, die vaak grappig zijn.
Inhoudelijk is het boek niet verrassend, op de kaft van het boek kunnen we al zien dat de ontvoerder geen gewetenloze bruut is en de goede afloop laat zich raden. Kinderen zullen dit geen bezwaar vinden en zeker weer genieten van dit Robbie en Raffi avontuur. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of acht.

Robbie en Raffi Ontvoerd!
Janneke Schotveld (tekst) en Georgien Overwater (ill)

Van Holkema&Warendorf, 2010       €12,50