Lijst Home‎ > ‎

Sinterklaas Ahoi! - Ted van Lieshout

Geplaatst 11 nov. 2011 05:47 door susan *   [ 11 nov. 2011 06:13 bijgewerkt ]
In een prentenboek kan alles, zelfs de blote billen van Sinterklaas tekenen.
De Sint krijgt problemen als de stoomboot te zwaar beladen is en de pakjes overboord gegooid moeten worden. Tot zijn stomme verbazing hoort Sinterklaas dan vanuit de diepte een prachtig lied opklinken: ´O, dank u wel, Sint Nicolaas! En Dank u, Zwarte Piet´. Sint wil weten van wie die stemmen zijn ´Hij trok meteen zijn tabberd uit en plonsde in het nat. De Pieten gooiden na wat Sinterklaas nog was vergeten, zoals de zwembroek die de Sint niet aangetrokken had.´
De bewoners van de zee zijn erg blij met de pakjes waar ze al zo lang op hebben gewacht, al zijn de verlanglijstjes blijkbaar nooit door Sint ontvangen: de vis krijgt een hengel, de zeemeermin een paar sokken en wat moet een haai met een zwemband? Sinterklaas vindt dat het in het vervolg beter moet, de zeebewoners moeten gewoon hun schoen zetten, de goedheiligman weet dat wel te regelen.

De rijmende tekst van Ted van Lieshout leest makkelijk voor, maar het zijn de prenten die het boek onvergetelijk maken. Sieb Posthuma heeft zich uitgeleefd in het vormgeven van de diverse zeebewoners: wonderlijke vissen, een charmante zeemeermin, Sinterklaas op een zeepaardje, zwarte Pieten met blote tenen en een vis met schoenen aan. Ze zijn getekend in de bekende losse stijl, kleurrijk en vol grappige details.

Sinterklaas Ahoi! Is een grappig prentenboek, met een frivool afgebeelde Sinterklaas. Ook als hij zijn zwemkleding aan heeft blijft het een wonderlijk gezicht, z´on heilige met een duikbril en een snorkel op.

Sinterklaas Ahoi!
Ted van Lieshout (tekst) en Sieb Posthuma (ill)

Leopold, 2010    € 9,95

Wil je Ted van Lieshout horen en zien voorlezen uit dit boek, klik dan hier